Az eljkreativa.hu tulajdonosa Szlafkai Éva, továbbiakban „Adatkezelő”, magára nézve kötelezőnek ismerik el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

Ebben a tájékoztatóban leírom, hogy milyen adatokat és milyen módon gyűjtök és használok fel. Az adatok illetéktelen személy(ek) részére nem kerülnek átadásra és az eme oldalon tájékoztatott formában kerülnek felhasználásra.

A jelen tájékoztatóban fontos információkat nyújtok számodra a személyes adataid védelméről és az ezekre vonatkozó jogaidról. A tájékoztatóban nem említett adatvédelmi kérdésekben a Jogi Feltételekben írt általános adatvédelmi rendelkezések alkalmazandók. A honlap felhasználója a jelen tájékoztatót és a honlap használatának általános szabályairól szóló Jogi feltételeket megismertnek és elfogadottnak ismeri el. Ha a felhasználó nem fogadja el ezen feltételeket, úgy joga van a honlap használatával felhagyni és semmilyen személyes adatot meg nem adni, a böngészés folyamatát felfüggeszteni.

Fenntartom magamnak a jogot, hogy a jelen Tájékoztatót egyoldalú döntésünkkel bármikor módosítsuk. A következő belépéseddel elfogadod a Tájékoztató mindenkor hatályos rendelkezéseit, ezen túlmenően további beleegyezés kikérésére nincs szükség.

1. Ki gyűjti a személyes adatokat (az adatkezelők személye)?

Az Adatkezelő/Tulajdonos 1 neve: Szlafkai Éva egyéni vállalkozó

Hivatalos székhelye: 2851 Környe, Kisfaludy köz 1.

Elérhetősége: info@eljkreativan.hu, +36 20 9354 684

Adószáma: : 66853699-1-31

Továbbiakban: Adatkezelő

Tárhely-szolgáltató:

Webonic Kft. | 8000 Székesfehérvár, Budai út 14. | Cégjegyzékszám: 07-09-025725 |
Adószám: 25138205-2-07 | webonic@webonic.hu | webonic adatvédelmi tájékoztató

Adatfeldolgozó:

Online számlázó program:
Számlázz.hu (üzemeltető: KBOSS.hu Kft., adószám: 13421739-2-13, cégjegyzékszám: 13-09-101824l, székhely: 2000 Szentendre, Táltos u. 22/b),

Űrlap
A regisztrációkat (űrlapokat) kezelő szolgáltató: Salesautopilot Kft. (1024 Budapest, Félemelet 4., Margit krt. 31-33., 5829 Egyéb szoftverkiadás ),

Barion

2. Az adatkezelés célja, gyakorlata

Milyen adatokat gyűjtünk és kezelünk?

A személyes adataid megadása nélkül is hozzáférhetsz a Womenspiration weboldalhoz és böngészheted, azonban a böngészéshez el kell fogadnod a süti – cookieszabályzatot, míg hírlevél feliratkozáshoz a jelen adatvédelmi tájékoztatót. Ezt egy rubrika kipipálásával (a feliratkozás pillanatában) vagy egy kapcsoló állításával, netán Elfogadom gombbal fogadod el (a süti tájékoztató az oldal első böngészésekor).

A weboldal látogatása során anonim módon a látogató session ID-t kap, amellyel a Google Analytics a személyes adatoktól függetlenül, statisztikai céllal rögzíti a látogatás kezdő- illetve befejező időpontját, illetve a látogatott oldalakat. Erről a gyakorlatról minden új látogató az első oldalletöltés alkalmával tájékoztatásban, valamint az Adatvédelmi Nyilatkozathoz hozzáférésben részesül.

Személyes adatokat gyűjthetünk rólad, amikor kurzust vásárolsz nálunk, fiókot hozol létre, használod webhelyünket, illetve – webhelyünkön keresztül elérhető, – más webhelyeket és / vagy mobilalkalmazásokat, vagy amikor kapcsolatba lépsz velünk, online, vagy rendezvényeink keretében.

Különösen a következő típusú adatokat gyűjthetjük:

  1. Név, lakcím, e-mail cím, telefonszám, bankkártya/hitelkártya- vagy egyéb fizetéshez használt adatok;
  2. Kurzusaink megvásárlására vonatkozó információk;
  3. Webhelyünk és/vagy mobilalkalmazásunk használatával kapcsolatos információk;
  4. A velünk váltott vagy nekünk címzett mindennemű kommunikáció, levélben, e-mailben, telefonon, csevegőszolgáltatásunkon keresztül vagy a közösségi médiában.

Amikor beregisztrálsz a womenspiration.hu/trening weboldalra, e-mail címet kérünk tőled és egy felhasználó nevet. Amikor kurzust vásárolsz tőlünk, akkor a vásárláshoz szükséges egyéb adatokat is kérünk (név, telefonszám, lakcím).

Milyen célból gyűjtünk személyes adatokat?

Az Adatkezelők kötelezik magukat, hogy a meghatározott, kifejezett és jogszerű céloktól eltérő célokra nem használják a személyes adatokat és csak a céloknak megfelelően kezelik azokat, továbbá, hogy csak a megfelelő, lényeges és a gyűjtés céljának szempontjain túl nem lépő személyes adatokat kezelik.

A személyes adatok kezelésének célja:

  1. a felhasználóval való kapcsolattartás;
  2. a felhasználó azonosítása, a többi felhasználótól való megkülönböztetése;
  3. felhasználói elégedettség tesztelése és mérése;
  4. a számla kiállításához is szükségesek az adatok

Célja az alábbi fő irányokban történő adathasználat:

Az adatkezelés a Weboldal szolgáltatásait igénybevevő regisztrált Felhasználók és az Adatkezelők közötti folyamatos kapcsolatot, a felhasználói élmény javítását, valamint a közvéleménykutatást szolgálja. A cookie-k használata révén a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál a látogatás időtartamáról, a meglátogatott oldalakról annak érdekében, hogy a Weboldal szolgáltatásait az Adatkezelők tovább tudják fejleszteni, optimalizálni, még inkább a Felhasználó igényeire szabni. Az Adatkezelők a cookie-kat arra is felhasználják, hogy a következő látogatás során a Felhasználó korábbi tevékenységével összhangban lévő tartalmat nyújtsák a Felhasználó számára, automatikusan be tudják tölteni annak saját beállításait, így kényelmesebbé téve a weboldal használatát.

Személyes adataidat hozzájárulásod nélkül Adatkezelők nem továbbítják, nem teszik közzé, nem adják el, illetve nem adják bérbe és harmadik személyek részére nem teszik hozzáférhetővé, ha csak nem ezen Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt célok miatt szükséges, vagy azt jogszabály írja elő.

E-mail küldése

Ha a kapcsolatfelvételi e-mail címre elektronikus levelet küldesz, akkor látni fogom a neved és az e-mail címed. Azzal, hogy levelet küldtél, hozzájárulsz, hogy lássam ezeket a személyes adatokat. Amennyiben a levelezés után nem szeretnéd, hogy megjelenjenek ezek az adatok nálam, kérd, hogy töröljem ki a nekem írt e-maileket.

Az adatkezelés ideje

A Google Analytics által létrehozott cookie-k időtartama 26 hónapra szól, ám ezek csak statisztikai jellegű adatok (böngészési szokások, nem, életkor stb.), nevet és e-mail címet nem lehet hozzákapcsolni, nem kezelünk és tárolunk ilyen jellegű személyes adatokat.

A weboldal egyes részeinek letöltésekor az általunk használt látogatás elemző szoftver (a Google Inc. (“Google”) által működtetett Google Analytics) automatikusan kisméretű, bizonyos esetben a személyes adataidat tartalmazó adatfájlokat helyez el a számítógépeden. Ennek megtörténtéről a jelenleg érvényes jogszabályok szerint értesítést is kapsz, amikor először az oldalra látogatsz, és jóváhagyásodat kérjük ehhez. Az adatfájlok a weboldal egyes funkcióinak működéséhez szükségesek, látogatásaid alkalmával kapott korábbi adatfájlok révén származó információ az üzemeltetőhöz kerül. Ezen adatfájlok pontos nevéről (_ga, _gat, _gid), funkciójáról ezen az oldalon kapsz tájékoztatást. A Google Analytics a böngésző révén kapott IP-számot névtelenítve (anonimizáltan) tárolja, nem tudja összekapcsolni a felhasználóval. Az adatokat 26 hónapig őrzi, amely időperiódus kezdete újraindul, ha új esemény történik a felhasználóval kapcsolatban (pl. új munkamenetet kezd).

Amennyiben meg szeretnéd akadályozni, hogy a Google Analytics bármely weboldalon hozzáadja látogatásodat az analitikához, használd ezt a bővítményt (bármely böngészőre elérhető).

Hozzájárulás visszavonása

Hozzájáruláson alapuló adatkezelés (lásd fentieket) a következő tevékenységeknél:

  • reklámot is tartalmazó hírlevél küldése
  • látogatottsági statisztika készítése
  • telefonon történő kapcsolatfelvétel

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak a megadása történt.

Hozzájárulásodat hírlevél esetén visszavonhatod a hírlevél végén elhelyezett leiratkozás linkre kattintással.

Az adatok biztonsága

Minden tőlünk elvárható, szükséges intézkedést megteszünk az adatok biztonsága érdekében, gondoskodunk azok megfelelő szintű védelméről, különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen. Az adatokat főként az 1. pontban megjelölt tárhely-szolgáltató szerverén tároljuk, de több különálló cég, szervezet szolgáltatásait igénybe vesszük, akik a saját rendszerükben tárolják az adatokat.

Technikai adatok kezelése

Az oldal megtekintése során rögzítésre kerül a felhasználó számítógépének IP-címe, a látogatás kezdő és befejező időpontja, illetve egyes esetekben – a felhasználó számítógépének beállításától függően – a böngésző és az operációs rendszer típusa. Ezen, naplófájlban rögzített adatok csak statisztikai célra kerülnek felhasználásra, a felhasználók egyéb személyes adataival nem kapcsolhatóak össze és a Szolgáltató csak törvény kifejezett rendelkezése alapján továbbítja azokat harmadik fél részére.

A Szolgáltató a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén ún. cookie-t helyezhet el, A cookie-t a felhasználó törölheti a saját számítógépéről, illetve beállíthatja böngészőjében, hogy a cookie-k alkalmazását tiltsa le.

A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelés jogszerűnek számít.

3. Adatfeldolgozó, adatkezelő és adatkezelést érintő személyek, cégek

Az adatok kezelését a tulajdonos, Szlafkai Éva végzi.

Mely cégek kapcsolódnak az adatkezeléshez?

Az Adatkezelő a tevékenysége során az alábbi cégekkel kerül kapcsolatba az adatkezelés során:

  • Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, további elérhetőségek, levelező rendszer, felhőben történő adat és fájl tárolás, valamint online dokumentum kezelés: Google adatvédelme és adatvédelmi elvei) és az ebbe tartozó külön szolgáltatások:
    • Gmail,
    • Google Analytics (adatvédelmi elvei)
    • Továbbá a Chrome böngésző
  • Microsoft (1031 Budapest, Graphisoft Park 3. (Záhony u.), Telefon: +36 1 437 2800, operációs rendszer, Windows 10 – Microsoft adatvédelmi elvei és további elérhetőségek)

A tárhely-szolgáltató: Webonic Kft. | 8000 Székesfehérvár, Budai út 14. | Cégjegyzékszám: 07-09-025725 |Adószám: 25138205-2-07 | webonic@webonic.hu | webonic adatvédelmi tájékoztató

Számlázó szolgáltató: számlázz.hu (üzemeltető: KBOSS.hu Kft., adószám: 13421739-2-13, cégjegyzékszám: 13-09-101824, székhely: 2000 Szentendre, Táltos u. 22/b).

A regisztrációkat (űrlapokat) kezelő szolgáltató: Salesautopilot Kft. (1024 Budapest, Félemelet 4., Margit krt. 31-33., 5829 Egyéb szoftverkiadás ),

További külső szolgáltatók

Vannak olyan Külső szolgáltatók, amelyekkel nem állunk szerződéses jogviszonyban vagy az adott adatkezelés tekintetében szándékosan nem működünk együtt, azonban ettől függetlenül is a Honlaphoz / Szolgáltatásokhoz – akár a

Felhasználó közreműködése (pl. egyéni fiókjának a Szolgáltatáshoz kapcsolása) által, akár anélkül – hozzáférnek, és ez által a Felhasználókról vagy a Szolgáltatások honlapjain folytatott felhasználói aktivitásokról adatokat gyűjtenek, amelyekből esetenként – önállóan vagy más, e Külső szolgáltató által gyűjtött adatokkal összekapcsolva – alkalmasak lehetnek a Felhasználó azonosítására. Ilyen Külső szolgáltatók lehetnek különösen, de nem kizárólagosan: Facebook Inc., Google LLC, Instagram LLC., Pinterest Ltd., Infogram Software Inc, Twitter International Company., YouTube LLC.

E Külső szolgáltatók a részükre továbbított Személyes adatokat saját adatvédelmi irányelveik szerint kezelik.

Google Analytics:

Google Inc., Mountain View, California, USA

(Hozzáférés a honlap látogatóinak anonimizált, személyhez nem köthető IP címéhez.)

Harmadik országba továbbítás

Egyedüli harmadik ország, amelybe adattovábbítás történik, az Amerikai Egyesült Államok. Az USA-val megfelelőségi határozat született 2016. július 12-én (https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en), amelyet a Google (https://policies.google.com/privacy/frameworks), a Facebook (https://www.facebook.com/about/privacyshield) és a Pinterest (https://policy.pinterest.com/hu/privacy-policy) is betart. Az Automattic szerződésbeli záradék révén felel meg a GDPR-nek (https://automattic.com/privacy/).

4. Adattulajdonosi jogok és jogérvényesítés

A felhasználó jogosult a személyes adatainak kezeléséről tájékoztatást kérni. Kérésre a szolgáltató köteles tájékoztatást adni a felhasználó általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás az team@womenspiration.hu e-mail címen kérhető.

Kérheted, hogy tájékoztassunk, hogy kezeljük-e a személyes adataidat, és ha igen, akkor az általunk kezelt Személyes adatokhoz biztosítsunk számodra hozzáférést.

Ettől függetlenül a Felhasználó Személyes adatok kezeléséről bármikor írásban, az Adatkezelők címére küldött ajánlott vagy tértivevényes-ajánlott levélben, illetve az team@womenspiration.hu e-mail címre küldött e-mailben tájékoztatást kérhet. A levélben küldött tájékoztatás kérést a megkeresett Adatkezelők akkor tekintik hitelesnek, ha a megküldött kérelem alapján a Felhasználó egyértelműen beazonosítható.  A tájékoztatáskérés kiterjedhet a Felhasználónak az Adatkezelők által kezelt adataira, azok forrására, az Adatkezelés céljára, jogalapjára, időtartamára, az esetleges Adatfeldolgozók nevére és címére, az Adatkezeléssel összefüggő tevékenységekre, valamint a Személyes adatoknak továbbítása esetén arra, hogy kik és milyen célból kapták vagy kapják meg Felhasználó adatait.

A Felhasználó kérheti az Adatkezelők által kezelt Személyes adatainak helyesbítését vagy módosítását. Személyes adat módosítására irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.

A Felhasználó kérheti az Adatkezelők által kezelt Személyes adatainak törlését. A törlés megtagadható (i) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, vagy (ii) ha a Személyes adatok kezelésére jogszabály felhatalmazást ad; valamint (iii) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez,

illetve védelméhez. A törlési kérelem megtagadásáról az Adatkezelők minden esetben tájékoztatják a Felhasználót, megjelölve a törlés megtagadásának indokát. Személyes adat törlésére irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre. Az Adatkezelők által küldött hírlevelek az azokban található leiratkozás linken keresztül mondhatók le. Leiratkozás esetén az Adatkezelők a hírlevél adatbázisában a Felhasználó Személyes adatait törlik.

Kérheted, hogy Személyes adataidnak kezelését korlátozzuk, ha vitatod a kezelt Személyes adatok pontosságát. Ebben az esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelők ellenőrizzék a Személyes adatok pontosságát. Az Adatkezelők megjelölik az általuk kezelt Személyes adatot, ha a Felhasználó vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott Személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen. A Felhasználó kérheti, hogy Személyes adatainak kezelését az Adatkezelők korlátozzák akkor is, ha az Adatkezelés jogellenes, de a Felhasználó ellenzi a kezelt Személyes adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását. A Felhasználó továbbá akkor is kérheti, hogy Személyes adatainak kezelését az Adatkezelők korlátozzák, ha az Adatkezelés célja megvalósult, de a Felhasználó igényli azok Adatkezelők általi kezelését jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez. Továbbá azt is kérheted, hogy a rendelkezésünkre bocsátott Személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban részedre átadjuk és/vagy azokat egy másik adatkezelő részére továbbítsuk.

Tiltakozhatsz is a Személyes adatainak kezelése ellen:

  • ha a Személyes adatok kezelése kizárólag az Adatkezelőkre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelők vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges;
  • ha az Adatkezelés célja közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás;
  • vagy ha az Adatkezelésre közérdekű feladat teljesítése érdekében kerül sor.

A tiltakozásod jogszerűségét megvizsgáljuk és ha a tiltakozás megalapozottságát megállapítjuk, az Adatkezelést megszüntetjük és a kezelt Személyes adatokat zároljuk.

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak a megadása történt.  Hírlevél esetén minden hírlevél alján megtalálható Leiratkozás linkre kattintva. Facebook oldal esetén visszavonhatod az oldal lájkolásának megszüntetésével, privát üzenet és komment esetén annak törlésével.

A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelés jogszerűnek számít.

Tájékoztatás a jogorvoslati lehetőségekről: a Tatabányai Törvényszékhez (2800 Tatabánya, Komáromi u. 4., illetve a lakóhelye szerint illetékes törvényszék), mint hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bírósághoz fordulás (Info tv. 21.§), valamint hatósági vizsgálati eljárás (Info tv. 52.§) kezdeményezésének lehetőségéről. Ez utóbbi esetben a hatóság neve és elérhetőségei: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal (NAIH), cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., telefon: +36-1-391-1400, telefax: +36-1-391-1410, e-mail: ügyfelszolgalat@naih.hu.

5. Cookies (sütik) kezelésről

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. A cookie-t a Felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve beállíthatja böngészőjét, hogy a cookie-k alkalmazását tiltsa. A cookie-k alkalmazásának tiltásával a Felhasználó tudomásul veszi, hogy cookie nélkül az adott oldal működése nem teljes értékű.

A sütik:

  • információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;
  • megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online
  • tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;
  • megkönnyítik a weboldal használatát;
  • minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Bővebben a Süti – Cookie kezelés oldalon tájékozódhatsz. A sütikkel kapcsolatos minden tevékenységet meggátolhatsz, a korábbi látogatásaid során elhelyezett adatfájlokat törölheted, ennek pontos módjáról böngésződ útmutatója igazít el, melyeket a következő oldalakon találsz:

Cookie-k és webhelyadatok kezelése Chrome-ban,

Információ a sütikről Firefox-hoz,

Cookie-k kezelése Internet Explorerben és Edge-ben.

Egyes böngészők azt is lehetővé teszik, hogy minden alkalommal, amikor bezárod, automatikusan törlik a böngészési adatokat. Erről itt olvashatsz.

6. Lényegesebb jogszabályok

Minden művelet a személyes adatad a hatályos jogszabályok tiszteletben tartásával történik. Ezek jelenleg a következők: Tulajdonos  (az Információkról szóló, módosított 1978. január 6-i, 78_17. számú törvény), a magyarországi adatkezelést illetően az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseit szabályozó 2001. évi CVIII. törvény. A Tulajdonos adatvédelmi nyilvántartási számai az 1. pontban olvashatóak.

7. Adattovábbításról

A megadott személyes és nem személyes adatok több csatornán haladva kerülhetnek továbbításra, eltérő technológiai szabványok szerint. Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

8. A tájékoztató, nyilatkozat módosítása

Az Adatkezelők jogosultak az Adatkezelési tájékoztatót egyoldalúan módosítani. Amennyiben az Adatkezelők saját maguk, vagy jogszabály igénye alapján a jelen oldalt módosítja, azt a honlapjukon közzéteszik – frissítki, a módosítás a közzétételtől hatályos és automatikusan életbe lép.

9. Fogalmak

2011. évi CXII. törvény 3. § alapján

  1. érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;
  2. személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
  3. különleges adat:
  4. – a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat;
  5. – az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;
  6. bűnügyi személyes adat: a büntetőeljárás során vagy azt megelőzően a bűncselekménnyel vagy a büntetőeljárással összefüggésben, a büntetőeljárás lefolytatására, illetve a bűncselekmények felderítésére jogosult szerveknél, továbbá a büntetés-végrehajtás szervezeténél keletkezett, az érintettel kapcsolatba hozható, valamint a büntetett előéletre vonatkozó személyes adat;
  7. közérdekű adat: az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy kezelésében lévő és tevékenységére vonatkozó vagy közfeladatának ellátásával összefüggésben keletkezett, a személyes adat fogalma alá nem eső, bármilyen módon vagy formában rögzített információ vagy ismeret, függetlenül kezelésének módjától, önálló vagy gyűjteményes jellegétől, így különösen a hatáskörre, illetékességre, szervezeti felépítésre, szakmai tevékenységre, annak eredményességére is kiterjedő értékelésére, a birtokolt adatfajtákra és a működést szabályozó jogszabályokra, valamint a gazdálkodásra, a megkötött szerződésekre vonatkozó adat;
  8. közérdekből nyilvános adat: a közérdekű adat fogalma alá nem tartozó minden olyan adat, amelynek nyilvánosságra hozatalát, megismerhetőségét vagy hozzáférhetővé tételét törvény közérdekből elrendeli;
  9. hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;
  10. tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
  11. adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;
  12. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
  13. adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
  14. nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
  15. adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
  16. adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
  17. adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
  18. adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
  19. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
  20. adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – adatok feldolgozását végzi;
  21. adatfelelős: az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett;
  22. adatközlő: az a közfeladatot ellátó szerv, amely – ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot – az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatait honlapon közzéteszi;
  23. adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;
  24. harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;
  25. EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez;
  26. harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam.
Vonatkozó jogszabályok

Az Adatkezelők kötelezettséget vállalnak arra, hogy az irányú tevékenységét a mindenkor hatályos jogszabályok szerint végzik. Ezek a jelen dokumentum kiadásakor az alábbiak:

  • 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (a továbbiakban: elektronikus kereskedelmi törvény).
  • 2008. évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (a továbbiakban: gazdasági reklámtörvény).
  • 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról. A jogszabály aktuális állapota elérhető a net.jogtar.hu oldalán.

Környe, 2020.05.25.