Könyv a kreatív élethez

Megjelent a HVG Könyvek kiadásában.

HVG Könyvek
Miről szól az Élj kreatívan! könyv?
Élj kreatívan! könyvborító
A kreativitás ma fontosabb, mint korábban bármikor – ez a 21. század egyik túlélőkészsége.

A kreatív szemléletmód kinyitja az ajtókat – segít szembenézni a kihívásokkal, rugalmasabban megoldani a problémákat, a saját utadat járni, megragadni a lehetőségeket, hatással lenni másokra, szabadnak, egyedinek érezni magad és kiteljesíteni az életedet. Egyszerűen felvillanyoz! A jó hír, ez a kíváncsi hozzáállás mindannyiunkban fellelhető és fejleszthető. A könyvben nemzetközileg elismert szakértők, hazai szakemberek, inspiráló történetek és elgondolkodtató feladatok segítenek kreatív éned fejlesztésében. Töltsd le hozzá a 60 oldalas, ingyenesen elérhető füzetet is!

Töltsd le a füzetet is!Lapozz bele a könyvbe
Kíváncsi vagy?
Milyen kérdésekre kapsz választ?
  • Miként láthatunk a problémákban lehetőséget?
  • Hogyan meríthetünk a kudarcból ihletet?
  • Miért vágyunk arra, hogy szabadon irányítsuk az életünket?
  • Hogyan kezeljük rugalmasan a változást?
  • Hogyan lehetünk hatással másokra az ötleteinkkel?
  • Miképpen oldhatunk meg alkotó módon váratlan helyzeteket?
  • Hogyan aknázzuk ki, ha több minden érdekel bennünket?
  • Milyen út vezet el egy valódi szerelemprojektig?
  • Hogyan találjunk rá az egyedi és elégedett önmagunkra?
Tekints erre a könyvre egyfajta térképként, amely utat mutat a szemléleted átformálásához, életed kreatív kiteljesítéséhez, hogy elégedettebben élhesd meg a mindennapokat – amennyiben készen állsz rá.
szerző
Mit érdemes tudni rólam?
Szlafkai Éva
Szlafkai Éva
az Élj kreatívan! c. könyv írója
Küldetésemnek tartom a kreatív szemléletmód széles körű népszerűsítését.

Írhatom, hogy kommunikációs tanácsadó vagy kreatív szakember vagyok, újságíró, blogger, marketinges, vállalkozó, közgazdász. Igazából kíváncsi multipotenciális vagyok, aki közel 12 éve dolgozik a marketing különféle területein. A tevékenységeim fókuszában a kreativitás áll,  szinte minden projektemmel ezt a fajta szemléletmódot népszerűsítem. Erről szól az Élj kreatívan! című könyvem (HVG Könyvek), a hozzá kapcsolódó projektek, előadások, workshopok, kihívások, konzultációk, cikkek, és minden platformot megragadok, hogy ezt a témát közelebb vigyem az emberekhez. A Szikra magazinblog alapítója, a Womenspiration programsorozat és a Nők az úton podcast társalapítója, továbbá a HVG Kiadó szakmai partnere vagyok, és az Élj kreatívan! című könyv köré egy komplex rendszert építettem, hogy a segítségedre legyen.

Wow! Annyi információs anyag van benne, hogy nem tudom, hány mind map kellene hozzá, hogy összegző képet kapjak róla. Rengeteg elgondolkodtató, önismereti kérdés, feladat, módszer, amelyet coachként is tudok hasznosítani és az eszköztáramat növelni, a Nézőpontban szereplő emberek, akik közül már rengeteget bekövettem és azóta rendszeresen olvasok vagy egy-egy gondolatát akár ki is írtam magamnak. És akkor a könyvtippeket még nem is említettem. Van minden, aláhúzás, színezés, jegyzetelés, nyilazás 🙂 És ehhez rájött az a hat hetes kurzus nyáron, ami nekem olyan volt mint egy más világba csöppenés, ami inspirál, tanít, kihívást ad és teljesen flowba kerültem általa. Szóval egy meghatározó "figurája" (a szó legteljesebb és legpozitívabb értelmében) lettél az évemnek 🙂

Sidó Klaudia

Ha szeretnél egy kis időt magaddal, a gondolataiddal, a terveiddel és érzéseiddel tölteni, akkor ajánlom Évi könyvét, mert mint egy kis guide végigvezet olyan folyosókon, amelyen lehet sosem jártál ezelőtt. Életcélok, tervek, magunkban rejlő kreativitás - ezek sok embernek a rohanás miatt elsüppednek a hétköznapokban, prioritásban hátrébb kerülnek, pedig nem ott lenne a helyük. Évi megfogja a kezed és bevisz ezekre a helyekre is, hogy kicsit magad légy, tervezz, alkoss, gondolkodj. Mindenképpen a füzettel együtt ajánlom, mert így adja meg a teljes élményt.

Diószegi Judit

Régebben azt gondoltam, hogy kreatív szakmában dolgozni annyit jelent, mint élni egy adottsággal, ami csak úgy jön a szerencsés kiválasztottakból. Aztán az évek alatt persze rájöttem, hogy ez nem így van, ebben a hiper gyorsasággal száguldó világban ennyi már rég nem elég. Nem elég egy adottságra támaszkodni, hanem tanulni, fejlődni, változni kell, nyitottsággal, alázattal. Évi könyve ebben nagy-nagy segítség, alapolvasmány, a hozzá tartozó, kitölthető füzetről nem is beszélve

Fülöp Luca

Mindenképp szerettem volna megírni, hogy nagyon tetszett a könyved, igazi újraolvasós, és bármikor elővevős. Soha jobbkor nem vehettem volna meg, mint most, ugyanis a felület, ahol blogoltam, megszűnik, és saját lábra állok saját weboldallal, ebben nagy segítség a könyved, a csoportod. Egy hátránya van, hogy azóta minden nap fel akarok mondani a munkahelyemen. 😀

S. Ildi

Imádom, amit csinálsz. Hallgatom a podcastjeidet, olvastam a könyved és olvasom a cikkeket. Kevés dologért "rajongok" így az online térben, munkámból adódóan sokszor nincs energiám már, de a Te cikkeidet, valahogy mindig szívesen olvasom, mert annyira jó vele azonosulni. Podcasteket, pedig általában reggelente a kávé mellett hallgatom. Nagyon sok dologgal tudok azonosulni, és sokszor feltölt, tanít. A szakmám egy része kreatív, de már kicsinek sem kötött le az iskola, a rendszer és a keretek.
Én a kreativitásban hiszek. A kreativitásom vitt előre mindig , és ez mai napig így van.
További sok sikert kívánok!

Bacskai Lea

Ez a könyv egy jó alap elakadáshoz, ötletekhez, egy módszertani kislexikon, sok életpályát bemutat, amiben sok kapaszkodót találhatunk saját utunkhoz. Hiteles, átfogó tudást, szemléletet nyújt. Bár oktatnák felsőoktatásban ezt a fajta sokrétű gondolkodást. Később is hasznos, ha nézőpontváltásra van szükségünk.

Csilla

Az egészet imádtam. Nagyon jól felépített, összeszedett volt. Az illusztrációk telitalálatok és a borító felülete is zseniális. Jó érzés volt olvasni, kikapcsolódtam, szerettem, egyetértettem vele/Veled, szerettem a megkérdezett emberek véleményét is olvasni. Akiről eddig nem hallottam, jobban utánanéztem ki ő, mit csinált eddig, esetleg miket tervez, érdekes volt olvasni. Szerintem az ilyen stílusú könyv előrevisz, motivál.

Szilvi

Ha szeretnél egy szakmailag is alapos, lendületet adó, érdekes nézőpontokkal, új szemléletmódokkal teli, kreativitást előcsalogató, gyakorlatias társat a mindennapokban, szeretettel ajánlom Évi könyvét! Mintha az élet egy darab gyurma lenne és rajtunk áll, mit hozunk ki belőle, nekem ezt adta az olvasása.

Csóka Ramóna

36 különféle nézőpont
Kinek a gondolataival találkozhatsz még a könyvben?
Al Ghaoui Hesna
Al Ghaoui Hesna
újságíró, szerkesztő, riporter
Blaskó Nikolett
Blaskó Nikolett
ACG reklámügynökség vezetője
Kende-Hofherr Krisztina
Kende-Hoffher Krisztina
TMC csoport alapító tulajdonosa
Ott Anna
Ott Anna
kultúrinfluenszer, a Hadik művészeti vezetője
Szabados Ági
Szabados Ági
híradós, a Nincs időm olvasni kihívás alapítója
Palya Bea
Palya Bea
énekes-dalszerző, előadó, tréner
Szily Nóra
Szily Nóra
pszichológus, újságíró
Ráskó Eszter
Ráskó Eszter
pszichológus, HR vezető, humorista
… és még 28 magyar szakember nézőpontjaival találkozhatsz a könyvben!

Érdekel, mit gondolnak a kreativitás, a motiváció, a félelem, a változás, a fejlődés, az alkotás, a szabadság, a kudarc és a siker témájáról?

Élj kreatívan!
Milyen lehetőségeid vannak?

Olvasd el a könyvet, hogy megismerd a kreativitás életedre gyakorolt hatását!

Töltsd le az Élj kreatívan! füzetet,  amely végigvezet a könyv Szikratöltőpontjain, térképet adva egy kreatívabb élethez.

Vegyél részt a 6 lépéses szemléletváltó online kurzuson, hogy egy rendhagyó program segítségével felszabadíthasd a kreatív potenciált az életedben!

Csatlakozz az Élj kreatívan! FB csoporthoz, ahol izgalmas feladatokkal, sztorikkal, cikkekkel fejlesztjük a kreatív szemléletmódunkat.